Churros met chocolade dip

4 personen

Benodigdheden: 

5 eetlepels olijfolie
150 ml water
1 citroenschil
2 eetlepels suiker
150 gram bloem
4 eieren
1 bus poedersuiker
200 gram pure chocolade
1 eetlepel maïzena
1 liter volle melk
25 ml water

Zo maak je het klaar:
 
Breng de olijfolie met water, citroenschil en suiker in de pan aan de kook. Zet de warmtebron laag en voeg al roerend de bloem in een keer toe. Klop de eieren los.
Haal de pan van de warmtebron en voeg vervolgens de losgeklopte eieren beetje bij beetje aan het deeg toe.
Zet de frituurpan aan op 180°C.
Schep het deeg in de spuitzak en spuit het voorzichtig in de frituurolie. Bak de churros om en om goudgeel in ± 5 minuten.
Leg ze op een schaal en strooi er wat poedersuiker overheen.

Breek de chocolade in blokjes en laat deze smelten op het vuur. Voeg de melk, maïzena en water toe om het te binden. Roer het geheel goed door en zorg dat het niet kookt. Schenk de chocodip in een schaal.