Empanada’s

12 stuks  

Benodigdheden:

12 plakken bladerdeeg ontdooid
1 losgeklopt ei

Voor de vulling: 

250 gram rundergehakt
1 eetlepel vloeibare boter of olijfolie
1 kleine ui gesnipperd
2 teentjes knoflook geperst
1 theelepel milde paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gedroogde oregano
4 eetlepels runderbouillon (van een tablet)
1 mespuntje versgemalen peper
1 mespuntje zout
1 hardgekookt ei fijngesneden
40 gram olijven zonder pit
40 gram rozijnen

Zo maak je het klaar: 

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak het gehakt rul in de boter of olie en voeg hieraan de ui, knoflook en kruiden toe. Blus af met de bouillon en voeg de rest van de ingrediënten toe.

Prik het bladerdeeg iets in en leg deze met de ene helft in de raviolivorm. Vul de bladerdeeghelft met het gehaktmengsel, bestrijk de randen met losgeklopt ei en leg de andere helft van het bladerdeeg eroverheen. Vouw het geheel vervolgens met de raviolivorm dicht. Haal de empanada uit de vorm en bestrijk de bovenkant nogmaals met losgeklopt ei. Geen raviolivorm? Snijd het bladerdeeg diagonaal door, leg de vulling op de ene helft en vouw er zo een driehoekje van. Leg de empanada’s op een ingevette bakplaat en bak ze gedurende 10-12  minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.