|
Paella met kip en gamba's
4 personen
Benodigdheden:
1 |
pak gele rijst |
2 |
uien |
1 |
rode paprika |
200 |
gram chorizo (aan een stuk) |
200 |
gram kipfilethaasjes |
4 |
eetlepels olijfolie |
200 |
gram tuinerwten |
200 |
gram gekookte gamba’s |
Zo maak je het klaar:
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. Chorizo in stukjes snijden. Paprika wassen, en in stukjes snijden. Kipfilethaasjes halveren.
In koekenpan heft van de olie verhitten en kip in ± 5 minuten gaarbakken. Kip met zout en peper bestrooien en warm houden. In braadpan de rest van de olie, ui, chorizo, en paprika ± 5 minuten bakken. Tuinerwten en rijst toevoegen en alles nog is ± 5 minuten bakken. Kip en gamba’s toevoegen en geheel goed doorverwarmen. Paella op smaak brengen met zout en peper. Lekker met tomatensalade en knoflookdressing.
|