Paella met kip en gamba's

4 personen  

Benodigdheden:

1 pak gele rijst
2 uien
1 rode paprika
200 gram chorizo (aan een stuk)
200 gram kipfilethaasjes
4 eetlepels olijfolie
200 gram tuinerwten
200 gram gekookte gamba’s

Zo maak je het klaar:

 
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. Chorizo in stukjes snijden. Paprika wassen, en in stukjes snijden. Kipfilethaasjes halveren.
In koekenpan heft van de olie verhitten en kip in ± 5 minuten gaarbakken. Kip met zout en peper bestrooien en warm houden.  In braadpan de rest van de olie, ui, chorizo, en paprika ± 5 minuten bakken. Tuinerwten en rijst toevoegen en alles nog is ± 5 minuten bakken.  Kip en gamba’s toevoegen en geheel goed doorverwarmen. Paella op smaak brengen met zout en peper. Lekker met tomatensalade en knoflookdressing.