Spaanse riblappen

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

750 gram riblappen in blokjes
½; theelepel cayennepeper
theelepel zout
6 eetlepels olijfolie
1 >ui in grove stukken
2 groen paprika’s zonder zaadjes in brede repen
teentjes knoflook gepeld en in plakjes
125 gram chorizo in plakjes van 1 cm in vier stukken
300 ml rode wijn
1 theelepel gedroogde tijm
1 laurierblad
400 ml rundvleesbouillon
4 tomaten in partjes
1 klein bosje peterselie fijngehakt

Zo maak je het klaar: 

Bestrooi het vlees met cayennepeper en zout. Verhit de olie in een ruime pan, Bak hierin het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak de ui, de paprika en knoflook een paar minuten in de hete olie. Voeg de chorizo, het laurierblad end e tijm toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg het vlees, de wijn en de bouillon toe. Laat het vlees zachtjes met de deksel op de pan 2 uur stoven. Voeg de laatste 15 minuten de tomaten toe. Schep de stoofschotel in een schal en bestrooi deze met peterselie.