Spaanse courgettetortilla

4 personen

(lunchgerecht)
 
Benodigdheden:

6 eetlepels olijfolie
2 rode uien gesnipperd
2 teentjes knoflook gehakt
2 courgettes met schil in kleine blokjes
150 gram chorizo in kleine blokjes
1 eetlepel gehakte tijm
8 eieren
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

 
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de uien en de knoflook glazig. Schep de courgetteblokjes, de chorizo en de tijm erdoor en bak zachtjes 4 minuten. Kluts de eieren met peper en zout en meng het iets afgekoelde courgette-chorizomengsel erdoor.
Verhit de rest van de olijfolie. Giet het ei-courgettemengsel in de pan en laat dit in 4-5 minuten op een lage stand stollen. Keer de tortilla op een deksel of bord en bak ook de andere kant goudbruin. Snijd de tortilla in punten.
Voeg 1 eetlepel gehakte olijven toe. Serveersuggestie: Lekker met een tomatensalade.