Daging roedjak

(hoofdgerecht)

4 personen 

Benodigdheden: 

3 eetlepels zonnebloemolie
800 gram sukadelappen
300 gram uien gesnipperd
3 teentjes knoflook fijngesnipperd
1 rode peper zonder zaadlijsten fijngehakt
3 gram verse gember geschild en geraspt
1 stengel citroengras gekneusd
3 kemirie of macadamia noten geroosterd en fijngehakt
2 theelepels ketoembar
1 theelepe koenjit
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepels sambal oelek
1 eetlepel palmsuiker
400 ml kokosmelk
500 ml runderbouillon

Zo maak je het klaar: 

Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in ca. 4 min. bruin aan. Voeg de ui toe en bak ± 1 minuut mee.

Schep de knoflook, de rode peper, de gember, het citroengras, de macademianoten en de specerijen erdoor en bak ± 2 minuten op laag vuur mee.

Voeg de sambal, de palmsuiker, de kokosmelk en de bouillon toe en breng aan de kook.

Draai het vuur laag en stoof het vlees in ± 1½ tot 2 uur zachtjes tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper.