Geroosterde saté met Thaise pindasaus

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

400 gram kipfilet
1 limoen of citroen
½ rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
½ theelepel kurkuma (geelwortel) of kerriepoeder
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
4 eetlepels ketjap asin
1 scheutje arachideolie of zonnebloemolie
1 lente uitje in smalle ringen
8 satéstokjes

Voor de pindasaus:

250 gram ongezouten pinda's
400 ml kokosmelk
3 eetlepels ketjap asin
2 eetlepels chilisaus
2 eetlepels bruine suiker

Zo maak je het klaar:

Leg de satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Vouw ze en rijg ze aan de satéstokjes. Leg ze naast elkaar op een schaal. Boen de limoen of citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp, sap, rode peper, kurkuma, komijn en ketjap en giet dit over de kip. Marineer minimaal 1 uur, keer de spiesjes af en toe om. Rooster voor de pindasaus de pinda's in een droge hete koekenpan. Hak de nootjes daarna fijn (gebruik eventueel een vijzel).

Verwarm alle ingrediënten voor de pindasaus en laat deze al roerend 10 minuten zachtjes koken. Verhit een grillpan. Bestrijk de satéstokjes met olie en gril ze 4-5 minuten. Keer regelmatig om. Serveer de saté met de pindasaus en strooi er bosui en eventueel wat pinda’s over.