Pikante rundvleescurry

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:  

4 eetlepels vloeibaar bakproduct
600 gram runderlappen in blokken
1 eetlepel bloem
2 rode uien in halve ringen
2 eetlepels Indiase milde currypasta
1 aubergine in repen
2 eetlepels olie

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 150°C. Verwarm het bakproduct in een zware ovenbestendige pan. Schud de blokjes vlees om met bloem en bak ze in porties om en om bruin. Neem al het vlees uit de pan en fruit de uienringen in het overgebleven bakvet. Voeg de currypasta toe en roerbak een paar minuten op een lage stand. Doe al het vlees weer terug in de pan en roer alles goed om. Voeg genoeg water toe tot het vlees net onder staat. Breng al roerend aan de kook en zet de pan goed afgedekt in de oven. Laat ± 2 uur sudderen. Bak intussen de aubergine in een paar eetlepels olie rondom bruin. Voeg de aubergine na 1,5 uur sudderen toe aan de curry. Lekker met rijst en een salade van rode uien en koriander.

Lekker met gebakken appels erbij. Je kunt ook wat appel aan de curry toevoegen.