Sateetje in drie smaken

15 stuks

Benodigdheden: 

1 theelepel gemalen komijn (djinten)
2 theelepels gemalen korianderzaad (ketoembar)
1 teentje knoflook geperst
1 rode peper fijngehakt
2 eetlepels donkere basterdsuiker
2 eetlepels Thaise vissaus
2 limoenen uitgeperst
200 gram kipfilet in dunne plakjes
200 gram biefstuk in blokjes
200 gram varkenshaas
60 gram grof gehakte pinda's
1 pot satésaus
200 ml kokosmelk

Zo maak je het klaar:

In schaaltje komijn, koriander, knoflook, rode peper, suiker, vissaus, twee eetlepels limoensap en olie toe een marinade roeren.

Vlees per soort aan saté stokjes rijgen, in platte schaal leggen en marinade er over heen schenken. Vlees minsten 1 uur marineren. Pinda;s in droge koekenpan kort roosteren. Satésaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met kokosmelk,m wat en limoensap, pinda erdoor roeren.

Saté uit marinade nemen en laten uitlekken. Eventueel satésaus opnieuw zachtjes verwarmen. Grillpan verhitten. Sateetjes in porties roosteren en warm houden. Kop en varkenssaté in ± 4 minuten bruin en gaar grillen, saté van biefstuk in 1 minuut per kant bruin grillen, Saté saus er apart bij serveren.