Thaise mosselen

2 personen

Benodigdheden:

2 kilo mosselen
1 ui
1 grote teen knoflook
2 stengels bleekselderij
2 eetlepels olie
½ eetlepel Thaise rode currypasta
1 zakje santen (30 gram)
2 eetlepels verse korianderblaadjes

Zo maak je het klaar:

Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven staan weg. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in reepjes. Verhit de olie in een mosselpan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en currypasta ± 2 minuten aan. Leg de mosselen erop. Breng alles afgedekt aan de kook en verwarm de mosselen ± 8 minuten op hoog vuur totdat ze allemaal openstaan.

Schep de mosselen in twee grote wijde kommen. Roer de santen door het kookvocht en laat dit ± 1 minuut even binden. Schep de saus over de mosselen. Strooi de koriander erover. Lekker met naanbrood.