Thaise nasi met kruidige kerriekip

4 personen

Benodigdheden:

400 gram pandarijst
400 gram kipfilet
1 pakje mix voor Thaise nasi
1 flesje wokolie
2 eetlepels kerrie djawa
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gram roerbakgroente

Zo maak je het klaar:

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ± 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen.

Snij ondertussen de kipfilet in reepjes.

Meng in een kom de marinademix met die eetlepels olie, kerriepoeder en de reepjes kip.

Pel en snijd de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kip in ± 5 minuten. Schep de ui, knoflook, de roerbakgroenten en de kruidenmix erdoor en roerbak deze 5 minuten mee. Schep dan de rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten. Schep de Thaise nasi in diepe borden of kommen.