Thaise roerbakschotel met sappige kip
4 personen
 
Benodigdheden: 

300 gram witte rijst
3 eetlepels zonnebloemolie
400 gram milde Thaise kipfiletblokjes
200 ml kokosmelk
1 zakje Oosterse wokgroente
125 gram boemboe nasi goreng

Zo maak je het klaar:
 
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olie en bak de kip rondom aan. Voeg de kokosmelk toe, zet het vuur laag en laat de kip ± 10 minuten zachtjes gaar worden.
Verhit intussen 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de helft van de groente op hoog vuur in 5 minuten gaar maar nog knapperig. Schep de groente uit de pan en houd dit apart.
Verhit 1 eetlepel olie in de pan en roerbak de rest van de groente.
Doe het eerste portie weer in de pan en doe de boemboe erbij. Laat het geheel nog ± 2 minuten koken.

Verdeel de rijs en de groente over 4 borden en schep de kip met kokossaus erbij.