|
Thaise kippensoep met kokos en koriander
4 personen
(voorgerecht)
Benodigdheden:
2 |
eetlepels zonnebloemolie |
4 |
sjalotjes fijngehakt |
2 |
rode pepers, zonder zaadjes in reepjes |
2 |
cm gemberwortel, geschild en in plakjes |
1 |
theelepel citroengras (sereh) |
1¼ |
liter kippenbouillon |
400 |
ml kokosmelk |
2 |
kippenbouillonblokjes |
300 |
gram kipfilet in dunne blokjes |
½ |
limoen het rasp en sap er van |
4 |
eetlepels limoensap |
3 |
eetlepels Thaise vissaus |
1 |
bosje koriander fijngehakt |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de olie en fruit de sjalot, pepertjes, gember en citroengras op lage stand in ± 3 minuten. Voeg de kippenbouillon, kokosmelk, bouillonblokje(s) en de kipfilet toe en laat de soep ± 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met limoenrasp, -sap en vissaus. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met koriander.
Voeg als laatste mie toe voor een stevige maaltijdsoep.
|