Thaise kippensoep met kokos en koriander

4 personen

(voorgerecht)
 
Benodigdheden: 

2 eetlepels zonnebloemolie
4 sjalotjes fijngehakt
2 rode pepers, zonder zaadjes in reepjes
2 cm gemberwortel, geschild en in plakjes
1 theelepel citroengras (sereh)
liter kippenbouillon
400 ml kokosmelk
2 kippenbouillonblokjes
300 gram kipfilet in dunne blokjes
½ limoen het rasp en sap er van
4 eetlepels limoensap
3 eetlepels Thaise vissaus
1 bosje koriander fijngehakt

Zo maak je het klaar:

Verwarm de olie en fruit de sjalot, pepertjes, gember en citroengras op lage stand in ± 3 minuten. Voeg de kippenbouillon, kokosmelk, bouillonblokje(s) en de kipfilet toe en laat de soep ± 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met limoenrasp, -sap en vissaus. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met koriander.

Voeg als laatste mie toe voor een stevige maaltijdsoep.