Rösti met romige varkensreepjes

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:
 

600 gram rösti uit de diepvries
1 komkommer in plakjes
1 bakje platte peterselie fijngesneden
400 gram magere varkensreepjes
400 gram champignons in plakjes
250 ml slagroom
1 eetlepel bloem

Zo maak je het klaar:
 
Bereid de rösties volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep ondertussen de komkommer om met 2 eetlepels olie en de helft van de peterselie. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de varkensreepjes in ± 4 minuten bruin.
Voeg de champignons toe en bak dit 5 minuten mee. Schenk de slagroom erbij.
Roer de bloem met 2 eetlepels koud water glad.
Voeg toe aan de varkensreepjes en verwarm dit ± 5 minuten op een laag vuur tot een gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout en de rest van de peterselie.

Verdeel de varkensreepjes over de 4 borden en leg de rösties ernaast. Serveer het met de komkommersalade.