Aardbeien parfait

Benodigdheden:

300 gram aardbeien
3 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel witte suiker
2 dl yoghurt
100 gram mascarpone
½ schil van een sinaasappel geraspt
1 theelepel vanillesuiker
4 takjes munt

Zo maak je het klaar:

De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen, de vruchten in vieren snijden en in een schaal goed mengen met de suiker. Ongeveer 20 minuten laten staan totdat de suiker is opgelost en de aardbeien sap geven. Nu en dan even omscheppen. In een kleine kom yoghurt, mascarpone en sinaasappelschil met elkaar vermengen. Een derde van het aardbeien mengsel gelijkmatig over 4 coupes verdelen. Daarop telkens 2 eetlepels van de yoghurt mascarpone crème doen. Herhalen met nog een laag aardbeien en yoghurt crème. Eindigen met het laatste derde deel van de aardbeien. Bovenop 1 eetlepel yoghurt mascarpone crème garneer met munt takje.