Appel met amandel uit de oven

4 personen

Benodigdheden:

4 appelen
1 zakje garneer amandelen
4 eetlepels schenkstroop
25 gram boter
4 kaneelstokjes
125 ml crème fraîche

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen op 175°C. In midden van de appel horizontaal dun reepje van de schil snijden. Om barsten tijdens het bakken te voorkomen. Klokhuis uit appels boren.

1 cm van de onderkant van klokhuis afsnijden en weer terug in de appel stoppen.

Amandels grof hakken en mengen met schenkstroop en helft van boter. Appels in ovenschaal zetten. Holtes vullen met amandelboter en kaneelstokje in vulling steken. Appelsap in ovenschaal schenken. Rest van boter over de appels verdelen.

Schaal op rooster in midden van oven zetten en appels in ± 60 minuten gaar laten worden. Appels (lauw) warm serveren. Lekker met een flinke eetlepel crème fraîche. Pas aan tafel kaneelstokje verwijderen.