Amandelcrémes

4 personen

Benodigdheden:

½ bakje amandelschaafsel
250 ml slagroom
125 ml crème fraîche
2 eieren
50 gram witte basterdsuiker
90 gram griesmeelpudding amandel
½ doosje frambozen uit de diepvries
4 kleine ovenschaaltjes Ø 9 cm

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 160 °C. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop met een garde de slagroom, crème fraîche, eieren, suiker en het griesmeel door elkaar. Verdeel de helft van het amandelschaafsel en de frambozen over de schaaltjes. Schenk het beslag erover en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de amandelcrèmes in ± 35 min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer lauw of koud.