Aardbeien rabarbertrifle

4 personen

Benodigdheden:

300 gram rabarer
1 sinaasappel schoongeboend
50 gram suiker
250 gram mascarpone
125 ml slagroom
½ roombotercake
6 eetlepels aardbeienlikeur
4 hoge glazen

Zo maak je het klaar:

Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Breng de rabarber met het sap en 25 gram suiker op laag vuur aan de kook. Laat met de deksel op de pan ± 15 minuten koken. Laat afkoelen.  Bewaar 4 aardbeien als garnering. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en snijd deze doormidden. Roer de mascarpone los in een kom en meng met het sinaasappelrasp en de rest van de suiker. Klop de slagroom stijf en spatel door de mascarpone. Snijd de cake in 4 plakken en bedek de bodem van de glazen ermee. Verdeel de aardbeienlikeur, de aardbeien, de rabarber en de mascarpone erover. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Garneer met een aardbei.