Aardbeien mud cake

4 personen

Benodigdheden: 

500 gram aardbeien
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel citroensap
1 theelepel citroenrasp
500 gram roombotercake
100 ml slagroom
200 gram witte chocolade fijngehakt
1 cakevorm

Zo maak je het klaar: 

Spoel de aardbeien schoon en bewaar 8 mooie aardbeien voor de garnering. Snijd de rest van de aardbeien in kleine stukjes, doe ze in een kom en bestrooi ze met de vanillesuiker, het citroensap en de citroenrasp. Snijd de helft van de cake in 12 gelijke plakjes. Verkruim de rest van de cake boven de aardbeienstukjes en roer het mengsel goed door elkaar. Bekleed de cakevorm met vershoudfolie en leg er 4 plakken cake in. Schep hierop de helft van de aardeien-cakemengsel. Leg hier bovenop weer 4 plakken cake, druk ze goed aan en vul af met de rest van het aardbeien-cakemengsel. Dek dit af met de laatste plakjes cake en druk alles nogmaals goed aan. Dek af met de foelie en laat in de koelkat minimaal 2 uur opstijven. 

Verwarm de slagroom, voet de witte chocolade toe en laat deze al roerend smelten. Neem de pan van de warmtebron zodra de meeste stukjes zijn opgelost en roer door tot alles gesmolten is tot een dikke gladde massa. Stort de cake op een scheel en bestrijk hem met de chocolade room. Decoreer de cake met de apart gehouden aardbeien. Laat de cake 10 minuten opstijven en snij hem in stukken.