Aardbeienbavarois

4 personen

Benodigdheden: 

1 citroen
6 blaadjes transparante gelatine
500 gram aardbeien
150 gram suiker
liter slagroom
1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
3 eetlepels suiker

Zo maak je het klaar: 

Zeef het citroensap.

Week de gelatine in een kom met water.

Pureer 500 gram schoongemaakte aardbeien met behulp van een staafmixer.

Roer 150 gram suiker samen met het citroensap door de aardbeienpuree/

Klop de slagroom stijf.

Bestrijk de binnenkant van een puddingvorm of een kom in met de olie.

Los de geweekte gelatine op in ± 1 eetlepel warm water. Roer eerst de opgeloste gelatine door de aardbeienpuree. Roer daarna de stijfgeklopte slagroom door de aardbeienpuree.

Giet het mengsel in een kom en laat de bavarois ± 4 uur opstijven in de koelkast.

Leg een bord of een schaal, met de onderkant naar boven gericht op de vorm.Dompel de vorm heel even in heet water en draai bord met de vorm om.

Laat de bavarois voorzichtig los uit de vorm op het bord komen. Garneer de bavarois met de resterende aardbeien met groene kroontjes en aalbessen die door de resterende suiker zijn gewenteld.