Aardbeiencoupe

4 personen

Benodigdheden:

500 gram aardbeien in vieren
2 sinaasappelen
1 zakje vanillesuiker
75 gram fijne kristalsuiker
2 eetlepels geschaafde amandelen
150 gram Griekse yoghurt 
1 spuitbus slagroom

Zo maak je het klaar:

Snijd de aardbeien in vieren.

Doe 3/5 deel van de aardbeien over in een diepvriesdoos en laat ze zonder deksel in de diepvriezer in 2-3 uur bevriezen.

Boen de helft van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil eraf.

Pers de sinaasappels uit.

Schep in een kom de resterende aardbeien om met de sinaasappelrasp en de vanillesuiker en laat ze zo 1 uur marineren.

Kook in een steelpan het sap met de suiker 4-6 minuten zachtjes in tot het een heldere siroop wordt.

Laat de siroop afkoelen.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen.

Pureer vlak voor het serveren de bevroren aardbeien met de yoghurt en het sinaasappelsiroop in de keukenmachine tot een mooi ijs (bewaar wat siroop voor garnering).

Schep het ijs direct met een bolletjestang in coupes.

Verdeel de gemarineerde aardbeien eromheen en sprenkel er wat siroop over.

Spuit er een flinke toef slagroom op en strooi de amandelen erover.