Advocaattrifle met salted caramel fudge

4 personen

Benodigdheden:

5 eigeel
1 vanillestokje het merg ervan
200 gram suiker
150 ml brandewijn
1 fles advocaat
200 ml slagroom
20 gram suiker
100 gram salted caramel fudge
1 flesje ameretto
1 banaan in plakjes

Zo maak je het klaar:

Klop het eigeel met het merg van het vanillestokje en 200 gram suiker au bain marie naar 80°C.

Voeg al kloppend de brandewijn toe en verwarm naar 85°C. Doe de advocaat nu in een kom en laat afkoelen. Maak de slagroom stijf met 20 gram suiker. Meng 1/3 van de slagroom door de advocaat. Hak de salted caramel fudge in kleine blokjes.

Leg in 4 coupeglazen een plakje cake en besprenkel dit met ameretto.

Schep de helft van de advocaat over de plakjes cake en bestrooi met de helft van de fudge. Bedek met plakjes banaan en de rest van de advocaat. Leg hier weer plakjes banaan op en dek af met slagroom. Dek het af met de rest van de fudge.