Boter appels uit de oven

Benodigdheden:

4 stevige appelen
75 gram boter
75 gram lichtbruine basterdsuiker
½ citroen alleen het sap ervan
125 ml geperste sinaasappelsap
4 eetlepels koffieroom
2 eetlepels geroosterde amandelen

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het klokkenhuis uit de appels en snij in het midden van de appel een gleufje zodat de schil van de appel niet uit elkaar spat tijdens het bakken.

Vermeng de boter met de suiker

Zet de appels in een kleine ovenschaal en vul deze met de suiker boter.

Roer de sappen door elkaar en giet deze over de appels.

Zet de appels in de oven en bak deze in ± 40 minuten gaar.

Als de appels gaar zijn, haal je ze voorzichtig uit de oven en zet ze apart op een bordje.

Doe de saus die overgebleven is in een pannetje en voeg de room toe, roer dit goed door elkaar zodat er een dikkige saus ontstaat.

Giet de saus over de appels en garneer het met amandelschaafsel.