Bitterkoekjestrifle

4 personen

Benodigdheden:

1 sinaasappel
2 grote verse bitterkoeken
3 eetlepels sinaasappellikeur
4 eetlepels abrikozenjam
½ pak boerenvla vanille
100 ml slagroom
1 eetlepel poedersuiker

Zo maak je het klaar:

Snijd de partjes tussen de vliesjes van de sinaasappel uit. Halveer de partjes en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de bitterkoeken in acht stukken. Verdeel de bitterkoekjes en sinaasappel over 4 hoge glazen of coupes. Sprenkel in elk glas enkele druppels likeur. Roer de rest van de likeur door de jam. Schep de jam door de vla. Schenk de vla over de bitterkoekjes en sinaasappel. Dek de glazen af en zet ze minimaal een uur in de koelkast. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Garneer elke coupe met een flinke schep slagroom en bestrooi met wat cacaopoeder.