Bramentaart

6 personen

Benodigdheden:

125 gram bloem + extra om te bestuiven
50 gram griesmeel
4 eetlepels witte basterdsuiker
100 gram koude boter in blokjes
1 ei losgeklopt
2 friszoete appelen geschild
250 gram bramen uit de diepvries

Zo maak je het klaar:

Meng de bloem, het griesmeel, 1 eetlepel suiker en een mespunt zout in een kom. Voeg de boter toe en meng snel tot grove kruimels. Voeg het ei toe en kneed snel tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, dek af met vershoudfolie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast.  Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi het werkblad dun met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ± 35 cm doorsnede. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de appel en de bevroren bramen erop en laat ± 8 cm rondom vrij. Bestrooi het fruit met 2 eetlepels suiker en vouw de rand naar binnen over het fruit. Bestrooi de rand met de rest van de suiker. Bak de taart in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar. Neem uit de oven, laat een beetje afkoelen en serveer warm. Lekker met crème fraîche.