Chocoladebavarois

4 personen

Benodigdheden:

5 blaadjes gelatine
3 dl melk
2 eieren
80 gram suiker
40 gram cacao
dl slagroom

Zo maak je het klaar:

Spoel de pudding om met omgeklopt eiwit of slaolie. Week de gelatine in koud water. Breng de melk aan de kook. Splits de eieren in dooier en wit. Voeg bij de eierdooiers iets melk en daarna de suiker en de cacao en roer dit glad. Roer nu een gedeelte van de kokende melk bij dit mengsel. Doe daarna alles terug in de pan en laat dit onder goed roeren tegen de kook aan komen. Neem de pan van het vuur en roer er de gelatine door. Laat de vla onder af en toe roeren afkoelen. Klop 2 dl slagroom en de eiwitten afzonderlijk stijf en leg ze op elkaar. Schep de vla erdoor. Wanneer ze geleiachtig begint te worden. Giet de pudding, zodra ze niet meer uitzakt, in de vorm. Stort de chocoladebavarois als ze stijf is, op een natgemaakte schaal.