Crêpes met aardbeien en ijs

4 personen

Benodigdheden:

30 gram bloem
1 snufje zout
1 ei
2 dl melk
1 klontje boter
250 gram aardbeien
2 zakjes vanillesuiker
2 borrelglaasjes aardbeienlikeur
½ liter roomijs

Zo maak je het klaar:

Doe de bloem en het zout in een kom. Breek het ei en giet het in het midden van de kom, giet al roerend de melk erbij en roer door
tot er een klontvrij beslag ontstaat.
Verhit een klontje boter in de koekenpan en giet het beslag erin. Zorg dat het beslag de hele pan bedekt is met een dun laagje beslag.
Keer het flensje om zodra de bovenkant droog is. Bak beide zijde goudbruin.
Maak de aardbeien schoon en was deze. Houd er een paar apart voor de garnering. Snij de rest in plakjes. Roer hierdoor de vanillesuikeren de aardbeienlikeur. Verdeel dit over de flesjes. Schep er een bolletje uit op en garneer deze met de achtergebleven aardbeien.