Chocolade mousse met kiwi en munt

4 personen

Benodigdheden:

12 muntblaadjes
4 kiwi's
275 gram witte chocolade
½ theelepel versgemalen peper

Zo maak je het klaar:

Leg 4 muntblaadjes apart voor de garnering, hak de rest. Schil de kiwi's en snijd ze in dunne plakjes.

Breek de chocolade in stukjes en leg dit in een ovenvaste schaal boven op een pan met water tegen de kook aan. (bodem van de schaal raakt het hete water niet). Smelt de chocolade en zet daarna op een koud werkvlak om iets af te koelen.

Klop de slagroom half stijf. Schep 2 eetlepels ervan luchtig door de gesmolten chocolade. Spatel het chocolademengsel door de rest van de slagroom. Schep de peper en de gehakte munt er luchtig door.

Verdeel de kiwiplakjes op 4 na over de glazen. Schep de chocolademousse erop en zet deze 20 minuten in de koelkast. Serveer het dessert garneer met kiwi en blaadjes munt.