Drie kleuren sorbet

6 personen

Benodigdheden:

500 gram suiker
1 liter water
250 gram vruchtvlees van een mango
1 uitgeperste citroen
400 gram gemengde rode vruchten
500 gram groene appelen

Zo maak je het klaar:

Maak eerst de suikerstroop. Breng de suiker met het water aan de kook en laat af en toe roerend kort doorkoken tot de suiker is opgelost. Laat de suikerstroop afkoelen.Verdeel dit in drie gelijke porties. Pureer het vruchtvlees van de mango in de foodprocessor en wrijf het daarna door een draaizeef. Roer er een portie van de suikerstroop en citroensap door. Schil de appel en snij ze in blokjes. Breng ze aan de kook met de citroensap en een scheut van de suikerstroop en laat ze gaar worden. Wrijf de appels door een fijne zeef en roer al roerende de rest van de suikerstroop er door. Wrijf voor de rode sorbet de ontdooide vruchten door een fijne zeef om de velletjes en pitjes achter te houden en roer er dan een portie van de suikerstroop door.Bevries de drie soorten sorbet een voor en in een sorbertiere en volg daarbij de instructies van de machine. Schep de sorbet in kunststof dozen en laat ze in de diepvriezer goed invriezen. Klop het dan elke 45 minuten goed door, zodat de ijskristallen breken. Zet de sorbet 30 minuten voor gebruik van de diepvries in de koelkast. Schep balletjes van elke kleur en doet dit in goedgekoelde glazen of schaaltjes en garneer desgewenst met een blaadje munt of citroenmelisse en een ijswafeltje.