Dikkertje met honingcitroensaus

4 personen  

Benodigdheden:

200 gram bloem
1 theelepel citroenrasp
½ zakje instant gist
3 eetlepels suiker
200 ml warme melk
1 ei losgeklopt
4 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels vloeibaar bakproduct

Zo maak je het klaar:   

Vermeng de bloem met de citroenrasp, gist en suiker in een kom. Giet de melk er al kloppend bij en als laatste het ei. Roer alles goed om tot een glad beslag. Dek af met vershoudfolie en laat een uur op kamertemperatuur rijzen. Verwarm de honing al roerende met het citroensap en laat gelijk weer afkoelen.

Schep het gerezen beslag rustig een paar keer om. Verwarm het bakproduct en schep steeds 3 of 4 bergjes in de pan (dit gaat heel makkelijk met een ijsschep). Laat de dikkertjes op lage stand bakken tot er luchtbelletjes aan de oppervlakte verschijnen en draai ze dan om met een schuimspaan. Houd ze eventueel warm op een bord boven een pan met kokend water. Serveer de dikkertjes met de citroenhoning.