Dessert van schuimpjes en aardbei

6 personen 

Benodigdheden:

200 gram eiwit
200 gram zeer fijne kristalsuiker
200 gram poedersuiker
600 gram aardbeien
1 citroen uitgeperst
300 gram geklopte gezoete slagroom
1 bak aardbeien softijs

Zo maak je het klaar: 

Splits de eieren en klop een heel stevig schuim van de eiwitten. Voeg geleidelijk al kloppend de kristalsuiker toe en blijf 5 minuten kloppen. Klop dan geleidelijk ook de poedersuiker door het schuim.

Schep het schuim in de gewenste vormpjes op met bakpapier beklede bakplaten en laat ze in een op 100 °C verwarmde oven 2 uur drogen (of langer, afhankelijk van het formaat van de schuimpjes).

Ontdoe de aardbeien van de kroontjes. Pers de citroen uit en pureer de helft van de aardbeien met het citroensap; zeef het sap. Verkruimel de schuimpjes grof.

Vul de glazen met afwisselend lagen aardbei, saus, slagroom, verkruimeld schuim en een bol sorbetijs; herhaal alle lagen in dezelfde volgorde.