Gebakken appel met vanille saus

4 personen

Benodigdheden:

250 ml melk
1 vanillestokje
2 appelen (jonagold)
40 gram boter
1 eetlepels suiker
1 theelepel kaneelpoeder
2 eierdooiers
50 gram suiker

Zo maak je het klaar:

Doe de melk in een pan met een dikke bodem. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het met een mesje leeg. Laat de zwarte korreltjes in de melk vallen. Leg het vanillestokje in de melk. Boor de klokhuizen uit de appel.s Schil de appels en snijd ze in 4 dikke plakken. 

Smelt de boter in een koekenpan en bak de appelschijven enkele minuten aan beide kanten. Bestrooi de schijven met een beetje suiker en kaneelpoeder. Houd de appelschijven warm door ze met aluminiumfolie af te dekken. Breng de mek aan de kok. Temper de hittebron en laat de mek ± 20 minuten trekken. Haal het vanillestokje uit de melk en snijd het in vier stukken. Klop terwijl de melk trekt met een handmixer de eierdooiers en de suiker tot  een schuimig mengsel. Giet een klein scheutje warme melk bij het ei mengsel e mix alles goed door elkaar. giet vervolgens bij kleine beetjes tegelijk het ei mengsel bij de melk in e pan. Verhit de melk op een niet te hoog vuur. Blijf mixen tot er een lobbige saus is ontstaan. Verdeel de appelschijven, die dakpansgewijs worden neergelegd, over de borden. Giet de warme vanillesaus over en om de appelschijven. Garneer het gerecht met een stukje van het vanillestokje.