Gevulde meloen

4 personen
 
Benodigdheden:

250 gram verschillende soorten vruchten: aardbeien, aalbessen, frambozen, kersen enz
2 kleine meloentjes
4 bastognekoeken
¼ liter dikke yoghurt

Zo maak je het klaar:

Was alle vruchten en verwijder de kroontjes en steeltjes. Doe de vruchten in een kom. Snijd grote aardbeien eventueel klein. Snijd de kersen met een scherp mesje in en wip de pitten eruit. Bewaar 4 aardbeien voor de versiering. Bewaar ook 2 trosjes aalbessen voor de versiering. Snijd de meloen horizontaal doormidden. Verwijder met een lepel de zaadjes en draden. Hol de meloen uit met een meloenbolletjeslepel en doe de bolletjes in de kom met de andere vruchten. Verkruimel de Bastognekoeken. Leg de halve meloentjes op een groot bord.

Schep de vruchten vanuit de kom in de holte van de halve meloentjes. Roer op het laatste moment de koekkruimels door de yoghurt. Schep de yoghurt op het fruit. Versier dit gerecht met de trosjes aalbessen en de aardbeien.