IJsbananen in chocolade

6 personen

Benodigdheden:

2 eetlepels citroensap
3 grote bananen
6 stevige houten stokjes
200 gram melkchocolade
1 zakje geraspte kokos

Zo maak je het klaar:

Vul een schaal koud water en roer de citroensap erbij. Pel de bananen en halveer deze. Leg de halve bananen 1 minuut in het citroenwater. Steek in elke halve banaan voorzichtig een houten stokje. Leg ze op een stuk bakpapier. Vries de bananen ± 1½ uur in.
Breng in een pan 1½ liter water aan de kook. Zet de pan op tafel. Breng de melkchocolade in een hoge beker. Zet de beker in de pan met kokend heet water. Roer de stukjes chocolade steeds door elkaar, totdat de chocolade helemaal vloeibaar is.
Strooi het geraspte kokos in een andere hoge beker. Neem de bevroren bananen uit de diepvries. Haal de beker met gesmolten chocolade uit de pan met water. Droog de beker af en zet hem op tafel. Zet de beker met geraspte kokos ernaast.

Doop nu stuk voor stuk een bevroren banaan eerst in de warme chocoladesaus. Steek de banaan met chocoladesaus daarna meteen in de beker met geraspte kokos.