IJspannekoek

4 personen  

Benodigdheden: 

1 ei
90 gram bloem
280 ml halfvolle melk
20 gram boter
½ bak vanille roomijs
100 gram extra pure chocolade in stukjes

Zo maak je het klaar:

Meng het ei met de bloem en 200 ml melk. Voeg een mespunt zout toe. Verhit een 1/4 van de boter in een koekenpan (Ø 28 cm). Bak met een 1/4 van het beslag een pannenkoek. Maak zo nog 3 pannenkoeken en laat ze iets afkoelen. Neem het ijs uit de vriezer en laat in 5 minuten iets zachter worden. Verdeel het ijs in 4 porties over de pannenkoeken. Rol de pannenkoeken stevig op en verpak ze in vershoudfolie. Leg tot gebruik in de vriezer. Verwarm de rest van de melk en chocolade in een steelpan op laag vuur. Laat de chocolade smelten. Halveer de pannenkoeken en serveer per persoon 2 stukken pannenkoek. Schenk er de chocoladesaus over.