Krokante peren met vanilleroom

4 personen
 
Benodigdheden:

4 handperen, liefst met steeltjes
2 eetlepels blanke rozijnen
2 eetlepels. bosvruchtenjam of abrikozenjam
1 theelepel kaneelpoeder
1 pak diepvries filodeeg 225 gram, ontdooid
50 gram boter, gesmolten
200 ml crème fraîche of slagroom
1 zakje vanillesuiker

Zo maak je het klaar:  

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de peren en laat de steeltjes eraan. Boor de klokhuizen vanaf de onderkant uit de peren. Meng de rozijnen met jam en kaneelpoeder. Vul de perenholten hiermee. Leg 2 plakken filodeeg kruislings op elkaar en bestrijk ze met wat gesmolten boter. Leg de peer in het midden en vouw het deeg aan de bovenkant om de steeltjes. Bestrijk de buitenkant met de rest van de gesmolten boter. Zet de peren op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin. Serveer ze lauwwarm met geklopte crème fraîche of slagroom waaraan vanille is toegevoegd.