Kersentrifle

4 personen  

Benodigdheden: 

125 ml slagroom
50  gram suiker
250  gram mascarpone
liter pot kersen zonder pit, uitgelekt
150 gram bokkenpootjes, verkruimeld
25 gram geschaafde amandelen
 4 glazen of coupes

Zo maak je het klaar:

Klop de slagroom met de suiker lobbig. Spatel dit door de mascarpone. Pureer 1/3 deel van de kersen en schep deze puree luchtig door het mascarponemengsel. Verdeel de helft van de koekkruimels over de glazen. Schep daarop een laagje kersen, de helft van het kersen-mascarponemengsel, de rest van de koekjes, de rest van het kersen-mascarponemengsel  en daarop de rest van de kersen. Zet de glazen 30 minuten in de koelkast. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan en strooi ze vlak voor het serveren over de trifle.

Vervang kersen door perzik.Neem in plaats van koekjes dunne plakjes cake die u in kleine stukjes breekt.