Lavacakjes met kaneelijs

4 personen

Benodigdheden: 

125 gram pure chocolade in stukjes
125 gram boter
4 eieren
80 gram suiker
50 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
500 ml kaneel of vanille ijs

 Zo maak je het klaar:

 Smelt de chocolade au bain marie en roer de boter erdoor. Laat dit even afkoelen.

Klop intussen de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel tot het volume is verdubbeld. Schenk de gesmolten cholade bij het eimengsel en roer het goed door.

Voeg vervolgens langzaam het bakmeel toe en roer tot een glad beslag. Giet het beslag in de muffinvormpjes en laat het ± 1 uur afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C/

Bak de cakejes ± 10 minuten in de oven, totdat de zijkanten stevig zijn en de kern nog enigszins vloeibaar is.

Neem de lavacakejes voorzichtig uit de vormpjes en serveer warm met een bolletje ijs.