Panna cotta

4 personen

Benodigdheden: 

500 ml slagroom
2 vanillestokjes
50 gram suiker
4 blaadjes gelatine
4 aluminium timbaaltjes Ø 6 cm
1 bakje seizoensfruit

Zo maak je het klaar:
 
Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Zo kookt deze niet in. Snijd de vanillestokjes met een scherp met in de lengte open. Schraap het merg eruit en voeg het toe aan de room. Daardoor krijgt de room een heerlijke vanillesmaak. Doe de vanillestokjes in de room. Houd het ± 15 minuten tegen de kook aan.
Verwijder de vanillestokjes.
Voeg de suiker toe aan de vanilleroom en roer totdat deze is opgelost. Neem de vanilleroom van het vuur. Week intussen de gelatine 5 minuten in koud water, Knip het uit en voeg het toe aan de room. Roer tot de gelatine is opgelost
Verdeel de room over de timbaaltjes. Zet minimal 4 uur afgedekt in de koelkast.

Neem de timbaaltjes uit de koelkast en houd de onderkant al draaiend 15 seconden onder de hete kraan. Zo smelt de room aan de buitenkant een beetje en komt de panna cotta makkelijker los. Stort de panna cotta’s op de borden en serveer het met fruit.