Stoofpeertjes in bladerdeeg

4 personen
 
Benodigdheden:
 
Voor de peertjes:

500 gram stoofperen, geschild en in vieren
400 ml water
150 gram suiker
1 stukje citroenschil zonder wit
1 kaneelstokje
3 kruidnagels

Voor het taartje:

1 theelepel boter
1 eetlepel boem
6 plakjes bladerdeeg ontdooid
1 eetlepel suiker
1 mespuntje kaneelpoeder
4 kleine taartvormpjes

Zo maak je het klaar:

Zet de peren op met de rest van de ingrediënten en breng aan de kook. Laat de peren met het deksel op de pan in ± 2 uur zachtjes stoven tot ze rood en zacht zijn. Laat ze in het stoofvocht afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvormpjes in met boter en bestuif ze met bloem. Druk het deeg in de vormpjes en snijd rondom bij. Dep de stukjes peer droog met keukenpapier en verdeel de stukjes peer over de deegvormpjes. Bestrooi ze met wat suiker en kaneel. Bak de taartjes in circa 10 minuten mooi bruin. Laat ze iets afkoelen en neem ze dan uit de vormpjes.

Serveer de taartjes warm met een beetje crème fraîche.