Soesjesberg met aardbeiengemberroom

6 personen
 
Benodigdheden:

50 gram boter in blokjes
50 gram bloem
2 eieren
125 ml slagroom
2 eetlepels suiker
1 theelepel gemberpoeder
1 busje poedersuiker om te bestrooien

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng in een pan 100 ml water met een mespunt zout aan de kook. Voeg de boter toe en laat deze smelten. Voeg in één keer de bloem toe en roer alles met een houten lepel flink door tot er een deegbal ontstaat die loslaat van de pan. Neem de pan van het vuur en roer de eieren door het deeg. Blijf roeren tot het deeg glad is en glanst. Schep met een natte lepel 12 kleine bergjes beslag op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak de soesjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen. Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf. Prak 75 gram van de aardbeien fijn en roer dit samen met de gemberpoeder door de slagroom. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes. Snijd de soesjes aan één kant open en verdeel de plakjes aardbei over de onderste helften. Schep er de slagroom op. Klap de soesjes dicht, strooi er poedersuiker over en serveer direct.