Tiramisu met rood fruit

6 personen  

Benodigdheden:

8 eetlepels advocaat
500 gram mascarpone
125 ml crème fraîche
4 eetlepels espressopoeder
5 eetlepels rum
500 gram rood fruit (aardbeien, bramen)
2 pakjes lange vingers
200 gram pure chocolade

Zo maak je het klaar:

Roer de advocaat door de mascarpone.
Roer de crème fraîche los en spatel deze door het mascarponemengsel.
Zet koffie van 250 ml koud water en het espressopoeder.
Doe de koffie met de rum in een schaal en laat dit afkoelen.
Maak het fruit schoon en snij het kleiner.
Doop de lange vingers om de uur ± 1 seconde in het koffiemengsel en leg ze naast elkaar op de bodem van een schaal.
Verdeel 1/3 deel van het mascarponemengsel en het fruit over de lange vingers. Herhaal deze lagen en eindig met het fruit en het mascarpone mengsel. Rasp de chocolade fijn en strooi deze over de tiramisu. Laat de tiramisu ± 3 uur opstijven in de koelkast.