Tiramisu

4 personen
 
Benodigdheden: 

1 vanillestokje
3 eierdooiers
100 gram suiker
200 gram mascarpone
150 ml espresso of sterke koffie afgekoeld
4 eetlepels Marsala of koffielikeur
8 lange vingers
4 eetlepels cacaopoeder

Zo maak je het klaar: 

Breng een grote pan met een laagje water aan de kook. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Hang een kom in de pan met kokend water (de kom mag het water niet raken). Draai het vuur laag en klop in de kom met de mixer de eierdooiers met de suiker en het vanillemerg tot een dikke crème en laat 'm afkoelen. Roer de mascarpone los met 3 eetlepels espresso en meng dit luchtig met de dooiercrème. Verdeel de tiramisu over vier kopjes. Roer in een diep bord de drank door de rest van de espresso. Breek de lange vingers doormidden, doop de helften een voor een in de espresso en steek ze nonchalant in de kopjes. Stuif er met een speciaal strooibusje of een zeef vlak voor serveren wat cacaopoeder erover.