Tarte tatin van bosvruchten

4 personen
 
Benodigdheden:

100 gram lichtbruine basterdsuiker
1 vanillestokje opengesneden en het merg eruit
40 gram boter
250 gemengde verse bosvruchten
4 plakjes bladerdeeg ontdooid
4 bolletjes roomijs

Zo maak je het klaar:

 
Roer de suiker met 1 eetlepel water en het vanillemerg door elkaar in een pannetje en laat de suiker op een lage stand langzaam smelten. Roer niet in de suiker, maar schud de pan af en toe tot de suikersiroop goudbruin en geurig is gekarameliseerd. Voeg de boter toe en roer dit door de karamel. Verdeel de karamel over de bakvormpjes.

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de vruchten over de karamel en leg het bladerdeeg erop. Duw de randen van het deeg naar binnen en bak de taartjes in de oven in ± 25 minuten goudbruin. Laat ze een beetje afkoelen en draai ze dan voorzichtig om op bordjes. Serveer de taartjes warm met een bol roomijs erbij.