Vruchten in jasmijnthee gelei

4 personen

Benodigdheden:

2 plakken ananas (uit blik)
1 banaan
½ liter perzikschuifjes (uit blik)
3 gelatine blaadjes
2 zakjes jasmijnthee
4 muntblaadjes

Zo maak je het klaar:

Snijd de ananas en banaan in stukjes. Giet de perzikschijfjes in een vergiet en laat uitlekken. Leg de gelatine blaadjes in een kom met water.

Verdeel de stukjes fruit over de glazen coupes of grote glazen.

Kook een halve liter water en zet thee.

Haal de gelatineblaadjes uit de kom en knijp het water eruit. Los de blaadjes op in de hete thee.

Laat de thee iets afkoelen en giet dan op het fruit in de glazen. De lepel voorkot dat het glas barst.

Haal na enkele minuten de lepel uit het glas.

Dek de glazen af met folie en zet ze in de koelkast om op te laten stijven.

Garneer het gerecht met een blaadje munt of een bloemetje.