Vanillepudding met verse vruchtensaus

4 personen
 
Benodigdheden:

2 vellen filodeeg
1 eetlepel boter
4 eetlepels poedersuiker
2 eetlepels amandelschaafsel
150 gram rode bessen
100 gram aardbeien
1 eetlepel vloeibare honing
2 eetlepels munt fijngesneden
1 vanillepudding met rode bessensaus

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de vellen filodeeg. Bestrijk de vellen met de boter en bestrooi ze met de poedersuiker en het amandelschaafsel. Bak ze in 8-10 minuten tot ze bruin en krokant zijn. Houd een paar takjes bessen apart en prak de rest van het fruit fijn. Roer de honing door het fruit en breng het geheel in een steelpannetje aan de kook. Haal het fruitmengsel direct van het vuur en roer de munt erdoor. Breek de amandelkoek in grove stukken. Stort de pudding en serveer die met het warme fruitmengsel, de krokante amandelbrokken en wat takjes rode bessen.