Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst

4 personen  

Benodigdheden:

5 braeburn appels
½ sinaasappel
1 theelepel gemalen kruidnagel
100 gram suiker
50 gram bloem
6 eetlepels havermout
1 zakje hazelnoten
75 gram koude boter

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen op 175°C. De appels schillen en in dunne schijfjes snijden. De appel schijfjes in de ovenschaal leggen. Van de sinaasappelschil 1 theelepel schil raspen. De sinaasappel uitpersen. De sinaasappelrasp, 2 eetlepels van het sap, en kruidnagel door appelschijfjes mengen.
In een kom suiker mengen met de bloem, havermout, hazelnoten en wat zout. Boter snel met vingers door bloemmengsel vrijwen totdat er een kruimelig mengsel ontstaat. Deegklontjes gelijkmatig over de appelschijfjes verdelen.
Dessert in ± 1 uur in het midden van de oven gaar en goudbruin bakken. Serveer er opgeklopte crème fraîche, ongezoete slagroom of een bolletje vanilleroomijs bij.