Witte chocolade charlotte      

4 personen  

Benodigdheden:

1 pak lange vingers
50 ml rum
2 blaadjes witte gelatine
350 gram witte chocolade
200 ml melk
300 ml slagroom
1 eetlepel cacao voor te bestuiven

Zo maak je het klaar:

Bekleed de binnenkant van de kom met plasticolie. Beleg de bodem en de zijkanten van de kom met de lange vingers ( de gesuikerde kant naar buiten).
Besprenkel de lange vingers met wat rum. Week de gelatine in ± 5 minuten in ruim koud water.
Verdeel 250 gram chocolade in stukjes. Verwarm de melk met de chocoladestukjes en roer met een garde stevig door. Haal de pan van het vuur wanneer de chocolade gesmolten is. Knijp de gelatine uit en roer deze, van het vuur af, door het chocolademengsel. Laat het mengsel in een koud waterbad lobbig worden en roer het geheel glad.
Klop intussen de slagroom half stijf. Spatel de slagroom luchtig door et lobbige chocolademengsel en breng het op smaak met de rest van de rum.
Schenk het chocolademengsel voorzichtig in de vorm. Dek de kom af en laat de charlotte in ± 2 uur opstijven in de koelkast.
Schaaf van de rest van de chocolade grote krullen.
Haal de charlotte uit de vorm. Bind er een strik om en garneer het met chocoladekrullen. Bestuif de charlotte met een beetje cacao.