Warme truiendag toetje

6 personen
 
Benodigdheden: 

30 gram hazelnoten, grof gehakt
100 gram suiker
30 gram amandelen, fijn gehakt
40 gram walnoten, fijngehakt
40 gram pecannoten, fijngehakt
40 gram rozijnen
40 gram kokos
6 eierdooiers
2 theelepels maïzena
500 ml melk
100 ml slagroom
1 busje kaneelpoeder

Zo maak je het klaar:

Rooster de hazelnoten in een droge hete koekenpan. Voeg 15 gram suiker toe en laat deze karameliseren. Laat de noten op een bord afkoelen en strooi er nog wat suiker overheen. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet 1 eetlepel gehakte noten apart voor de garnering. Meng de rest van de gehakte noten met de rozijnen en kokos. Breek de gekarameliseerde noten in stukken en voeg deze ook aan het mengsel toe. Mix de eidooiers, 70 gram suiker en maïzena tot een witte massa. Verwarm het mengsel op een lage stand. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe, blijf kloppen en breng aan de kook. De vla is goed wanneer op de bolle kant van de lepel een dun laagje blijft liggen. Haal de pan van de warmtebron en roer het notenmengsel door de vla. Klop de slagroom met de overige suiker. Vul 6 ovenvaste schaaltjes met de notenvla en schep op ieder schaaltje wat slagroom. Zet de schaaltjes 4 minuten in het midden van de oven. Garneer met stukjes noot en eventueel een beetje kaneelpoeder.