|
Yoghurttoetje
2 personen
Benodigdheden:
2 |
plakjes bladerdeeg |
2 |
eetlepels amandelschaafsel |
2 |
eetlepels suiker |
200 |
gram kersen op siroop |
2 |
bananen |
200 |
ml volle yoghurt |
8 |
eetlepels cornflakes |
200 |
ml sinaasappelsap |
Zo maak je het klaar:
Laat het bladerdeeg ontdooien en halveer de plakjes diagonaal.
Verwarm de oven voor op 220°C. (hetelucht 200°C).
Beleg een bakplaat met papier.
Bestrooi het deeg met het amandelschaafsel en de suiker. Laat de amandelkoekjes midden in de oven in ± 15 minuten gaar bakken.
Laat de kersen uitlekken en houd de kersensiroop apart.
Pel de bananen en pureer deze met de yoghurt , cornflakes, sinaasappelsap en de kersensiroop.
Schep de helft van de kersen in 2 hoge sorbet glazen en verdeel het yoghurt mengsel en de rest van de kersen erover.
Serveer de amandelkoekjes bij.
|